Ten Hag dicséri Brunot és Rapha-t

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere dicsérte Raphael Varane-t és Bruno Fernandest, amiért olyan elkötelezetten bizonyították az FA-kupa ötödik fordulójában, hogy alkalmasak a játékra és bevethetőek.


Mindkét játékos szereplését kétségesként jellemezte a menedzser a mérkőzés előtti interjúban, de aztán útra keltek a The City Groundon megrendezett találkozóra.

 

Varane egy rutinos játékkal segített megőrizni a kaput a góltól, míg Fernandes a 89. percben Casemiro győztes góljához nyújtott asszisztot egy szabadrúgásból.

 

Ilyen harcos mentalitásra van szükség, ha a United újra el akar jutni a Wembleybe, miután az elmúlt időszakban - Ten Hag első szezonjában – összesen háromszor látogattunk el oda az FA-kupában és a Ligakupában.

 

 

"Nem könnyű, főleg a hátsó négyesben" - mondta a menedzser a sajtótájékoztatón. "Komoly problémáink vannak. Nagyon örültem, hogy Rapha kiharcolta, hogy itt lehessen, és Bruno is. Neki is nagyon súlyos sérülése volt. Ő is harcolt azért, hogy részt vehessen ezen a meccsen. Nagyon örülök neki, nagyon fontos játékos, és micsoda gólpasszt adott Casemironak."

 

Arra a kérdésre, hogy Brunónak szüksége volt-e fájdalomcsillapító injekcióra, a menedzser így válaszolt: "Ebbe nem megyek bele, mert azt is láthattad, hogy a Forest is célba vette őt. Szóval nem megyek bele, hogy elmondjam, mi volt, de ez egy komoly sérülés volt. Amikor azt látod, hogy talán kritizálják őt a közösségi médiában, az szánalmas. Ezt nem kellene."

 

"Súlyos sérülése van, szombaton tovább játszott, és most is azért küzdött, hogy részese lehessen ennek a meccsnek. Nagyon magas a fájdalomküszöbe. Tavaly is valami hasonlót csinált. Megmutatta a vezetői képességeit, kifejezte a jellemét, és ez nagyon jó, ha valaki vezető."

 

Ten Hag elismerte, hogy talán egy kicsit kemény volt a Foresttel szemben, amikor azt mondta, hogy a 8-as számú játékosát célozták meg, de hangsúlyozta, hogy mennyire szorongatták őt, és hogy több szabálytalanság is történt a középpályás ellen, akit Felipe a záró szakaszban a torkánál fogva is megragadott.

 

Bár volt VAR-ellenőrzés, az eset büntetlenül maradt, de Fernandesnek volt egy gúnyos mosolya közvetlen azelőtt, hogy a csapat átszakította a célszalagot, hogy a jövő hónapban a Liverpool elleni negyeddöntőre készülhessünk.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!