Forson és Kambwala emléklabdát kapott

A Manchester United akadémiáján végzett Omari Forson és Willy Kambwala egy-egy ajándék labdát kapott a Premier League-től, hogy megünnepeljék nemrégiben történt élvonalbeli bemutatkozásukat.


A rituálé - amelyre először a 2015/16-os idényben került sor – arról szól, hogy minden olyan saját nevelésű debütáló, aki a 21. születésnapját megelőzően legalább három évig az angol futballpiramis valamelyik klubjának akadémiáján nevelkedett, megkapja ezt a különleges és egyedi emléktárgyat.

 

A United akadémiai igazgatója, Nick Cox és a technikai igazgató, Darren Fletcher szerdán a carringtoni edzőközpontban adta át a relikviákat.

 

A középhátvéd Kambwala Premier League-beli debütálása volt az első rangadója a klub színeiben, hiszen a decemberi, West Ham United elleni látogatáskor kezdett.

 

A Kongóban született védő 84 percet játszott a Londonban rendezett összecsapáson, és azóta további három alkalommal lépett pályára az élvonalban.

 

Az 53-as számú játékosunk az Aston Villa és az Everton elleni hazai győzelmek alkalmával is bevetésre került, hogy segítsen Erik ten Hag védelmének megerősítésében, míg a közelmúltban az Etihad Stadionba tett kirándulásunk során a kispadról kapott először ízelítőt a manchesteri derbiből az első csapatban.

 

 

Forson a múlt hónapban mutatkozott be a bajnokságban a United izgalmas, 4-3-as győzelménél a Wolverhampton Wanderers ellen.

 

A fiatal támadó - aki a januári, Wigan elleni FA-kupa-diadal alkalmával debütált Ten Hag csapatában - asszisztot adott az akadémián végzett Kobbie Mainoo győztes találatához, miután a záró szakaszban csereként lépett pályára.

 

Omari később, februárban, a Fulham elleni hazai mérkőzésen került először a kezdőcsapatba, és Kambwalához hasonlóan a Manchester City elleni legutóbbi rangadón is bevetették.

 

Mindkét játékos kapott egyet a szezon hivatalos meccslabdájából - ugyanabban a színösszeállításban, mint amit a debütáló mérkőzésükön használtak - egy személyre szabott, gravírozott dobozban.

 

A Premier League átfogó kezdeményezése tovább erősíti elkötelezettségét, hogy minél több és jobb hazai tehetséget neveljen ki az Elit Játékosok Teljesítménytervén (EPPP) keresztül.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!