Kambwala az első, Old Trafforddal kapcsolatos élményeiről mesél

Willy Kambwala elárulta, hogy első angliai látogatása 2018-ban hogyan alakította a sorsát.


A védő az év áprilisában a Les Ulis nevű ifjúsági csapatával utazott az Old Traffordra, ahol végignézte, ahogy a Vörös Ördögök 1-0-ra kikapnak a West Bromtól, és megfogadta, hogy egy nap majd a klubban fog játszani.

 

Miután 2020-ban átigazolt a Sochaux-tól, tavaly decemberben a West Ham United elleni Premier League-meccsen mutatkozott be a felnőttek között, ezzel biztosítva, hogy korábbi vágya valóra váljon.

 

"Életemben először voltam Angliában és az Old Traffordon is" - mondta a United hivatalos klubmagazinjának. "Ez volt az egyik álmom. Csak eljöttem aznap, és ott lehettem a stadionban, hogy nézhessem a meccset."

 

"Tudom, hogy az eredmény nem úgy alakult, ahogy számítottam, de a játék egyszerűen szuper volt. Ez volt az első alkalom, hogy találkoztam a szurkolókkal itt, az Old Traffordon, és ragyogóak voltak aznap. Ez csak segített abban, hogy tovább álmodjak, és azt mondjam magamnak: 'Oké, egy nap én is itt akarok lenni'."

 

"Azt hiszem, pont a kapu mögött ültem, és annyira jó volt. Egész életemben emlékezni fogok rá."

 

 

Kambwala sosem volt híján az önbizalomnak, és George Best, Denis Law és Sir Bobby Charlton híres szobrainak közelében mondta el jóslatát egyik csapattársának.

 

"Mindenre emlékszem, tudod?" - mondta. "Éppen a három legenda szobra előtt volt, az Old Trafford bejárata előtt, és azt mondtam: 'Egy nap én is ott leszek. Mindenki így nézett rám: 'Komolyan mondod?' Emlékszem, épp akkor írtam alá a Sochaux-hoz, de még a Les Ulis-ban játszottam. "Mindenki azt mondta: 'Komolyan mondod?' Én meg: 'Igen, egy nap ott leszek. Ebben a csapatban fogok játszani, és mindenkit büszkévé teszek majd'.”

 

Ezért amikor a United ajánlatot tett a középhátvédért, nem habozott elfogadni a lehetőséget, hogy váltson.

 

"Közvetlenül a Covid-időszak után" - emlékezett vissza a 19 éves játékos. "Néha hall az ember pletykákat és néhány dolgot, de én a Sochaux-nál a pillanatra koncentráltam."

 

"Amikor az ügynököm a Covid után odajött hozzám, hogy 'Itt van a Manchester ajánlata, mit csinálunk?' Csak annyit mondtam: 'Oké, ez az álmom, hogy menjek. Egyelőre a Sochaux-ra koncentrálok, de mindent meg fogunk tenni, hogy odamenjünk, mert ez az, amit szeretnék csinálni'."

 

"Azt mondanám, hogy izgatott voltam, de igyekeztem a földön maradni, mert a futballban sosem tudhatod, mi fog történni. Az volt a prioritásom, hogy ide jöjjek."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!