Erik: Kambwala leteheti a névjegyét

Willy Kambwala esélyt kaphat arra, hogy a Manchester United első csapatában érvényesítse tehetségét, és a Liverpool elleni lenyűgöző teljesítményére építsen.


A fiatal középhátvéd második alkalommal kezdett a Premier League-ben a Mersey-partiak elleni 2-2-es döntetlen alkalmával, miután karácsony előtt a West Ham United elleni vereség alkalmával is a kezdőben szerepelt, és  Harry Maguire mellett remekül teljesített, egy kiváló szerelést is végrehajtott Darwin Nunezzel szemben.

 

A 19 éves játékos - aki 2020-ban csatlakozott az akadémiához a Sochaux-tól - ígéretes teljesítményt nyújtott, és Erik ten Hag menedzser úgy érzi, hogy továbbra is bizonyíthat, mivel Jonny Evans, Victor Lindelöf, Lisandro Martinez, Raphael Varane és Luke Shaw sérülés miatt nem léphet pályára.

 

Bár Casemiro is egy opció arra, hogy mélyebbre kerüljön a hátsó alakzatba, Kambwala a hétvégén nyújtott eredményes teljesítményével növelte esélyeit erre.

 

"Nem hiszem, hogy ilyen rövid időn belül visszatérnek" - mondta Ten Hag Evansről és Varane-ról a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. "Azért döntöttünk Willy mellett, mert már régóta velünk edz, és a West Ham United elleni első meccsén is nagyon jól teljesített, elképesztő a fejlődése."

 

"Az edzések során nem voltak kétségeink, és például Casemirot is oda tehettük volna, és hozhattunk volna egy másik középpályást."

 

 

"Meg voltunk győződve arról, hogy meg tudja oldani a feladatot, és remekül teljesített" - folytatta Erik. "Nagyon elégedett vagyok, nagyon boldog, és ez egy újabb jelzés és üzenet a Manchester United jövőjéről."

 

"Ebben a csapatban, a keretben nagy potenciál van, és ha több játékos áll rendelkezésünkre, különösen a hátsó alakzatban, ahol 27 különböző felállásunk volt az egész szezonban, akkor nagyon jó lesz a jövő."

 

A BBC-nek adott külön interjúban a menedzser hozzátette: "Most az a kihívás számára, hogy ezt következetesen tegye, mert a következő hetekben nem fog visszatérni olyan sok játékos."

 

"Szóval ez egy nagyszerű lehetőség számára. Vannak más lehetőségeink is. Casemirot is behozhatjuk középhátvédnek. De úgy gondolom, abszolút megérdemelte az esélyt, és ezt meg is mutatta a pályán."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!