Kambwala: Büszke vagyok, hogy a Unitedet képviselhetem

A Manchester United védője, Willy Kambwala tele volt örömmel, miután a Liverpool ellen pályára lépett első hazai élvonalbeli mérkőzésén.


Az akadémián végzett játékos Harry Maguire társa volt a Liverpool elleni 2-2-es döntetl során, és jól megbirkózott a Darwin Nunez, Mohamed Salah és Luis Diaz alkotta hármas fenyegetésével.

 

A 19 éves játékos a földi párharcok 100 százalékát megnyerte, és lenyűgöző 29 passzt adott, éppen akkor járult hozzá remekül a csapat játékához, amikor a Vörös Ördögöknek a legnagyobb szükségük volt rá.

 

Mivel több védő sérült jelenleg, így bekerülhetett a csapatba, majd az MUTV-nek beszélt az áttörést hozó szezonról.

 

"Nagyon büszke vagyok a játékra, a csapatra, mindenkire, a csapattársaimra is" – mondta kissé szomorúan a Vörös Ördögök védője.

 

"Nem szereztük meg a három pontot, szóval ez még mindig egy kicsit frusztráló, és csalódott vagyok emiatt, mert tudjuk, hogy meg kellett volna nyernünk a meccset. Az irányításunk alatt tartottuk a meccset."

 

"Nagyon jól küzdöttünk együtt. Összetartunk, jól védekezünk a négyes hátsó alakzatban a kapussal, mindenkivel, és tudjuk, hogy a végén itt kellene tartanunk a három pontot, de ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a játékra és arra, amit sikerült elérni."

 

Miután az első félidőben egy hibából felállva félelmetes módon meghiúsította Nunez próbálkozását, Kambwala nyers szenvedélye és energiája lenyűgözte az Álmok Színházának nézőit.

 

Megjegyezve, hogy még rengeteg a tennivaló, Willy reméli, hogy a szezon vége előtt további lehetőségek jönnek.

 

 

"Ez a munkám, ez a szenvedélyem" - tette hozzá.

 

"Tudom, mit kell tennem a pályán. Tudom, hogy az első pillanattól kezdve mindent bele kell adnom, hogy lenyűgözzem a közönséget, és élvezzem a játékot."

 

"Ez az, amit szeretek csinálni. Szóval igen, ez a szenvedélyem. És tudom, mint minden alkalommal, amikor lehetőségem van a pályán lenni, mindent bele kell adnom, hogy mindent megmutassak."

 

Kambwala évek óta vár az első csapatbeli lehetőségre, és az akadémiánknak is elismeréssel nyilatkozott, amiért a Sochaux-tól való 2020-as átigazolása óta sokat segítettek neki.

 

"Igen, nagyon büszke vagyok. Nagyon hálás vagyok. Köszönöm, Istenem. Köszönöm a menedzsernek" - mondta Willy.

 

"Köszönöm, az egész stábnak a lehetőséget, amit ma adtak nekem."

 

"Ismerem az összes játékost, akik az akadémián keresztül érkeztek. Büszke vagyok arra, hogy ezt a címert, ezt a csapatot képviselhetem, és remélhetőleg még több lehetőségem lesz a jövőben."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!