Fergie: A Stoke fenomenális

A Stoke City nem a legdivatosabb csapat a Premier League-ben, de Sir Alex szerint az utóbbi idõben tapasztalt fejlõdésük lenyûgözõ.


A Fazekasok a játék fizikai elõnyeit szeretik kihasználni és 2008-as feljutásuk óta egyszer sem fenyegette õket a kiesés réme. A 11., 12. és 13. helyek stabil középcsapat képét mutatják, áma tavalyi FA kupa döntõbe jutás következtében idén már az Európa-ligában is

"Látható a fejlõdés, amit elért ez a csapat" - kezdte Sir Alex. "Igazoltak 2-3 játékost és már európai porondon játszhatnak. A minap a ligakupában is továbbjutottak [a Tottenham ellen] és minden meccset amit játszanak, meg akarnak nyerni. Nagyszerû a hozzáállásuk, a szurkolóik pedig igazán csodálatosak."

 


"Soha nem kritizáltam a játékstílusukat. Azt hiszem, mindenki a saját erõsségeit akarja érvényeíteni, ezt csinálják õk is. Az égvilágon nincs ezzel semmi baj."

Annak ellenére, hogy a menedzser dícsérte a Stoke-ot, mióta feljutottak, nem tudták még legyõzni a Unitedet a Premier League-ben. Ám más nagy csapatok ellen több nagy sikert is elértek már.

"A bajnokságban az a nagy változás, hogy a középcsapatok pontokat vesznek el a top csapatoktól. A Stoke legyõzte a Liverpoolt és döntetlent játszott a Chelsea-vel [ebben a szezonban]. Igazán nagy hatással vannak."

"Aztán elutaztak Kijevbe és ott is jó eredményt értek el [az Európa-ligában]. Egyre inkább látni a Stoke nagyon fontos oldalát. Az utóbbi néhány évben elért fejlõdésük fenomenális."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!