Fõlelátót neveztek el Sir Alexrõl

Tegnap a Manchester United vezetõsége bejelentette, hogy ezentúl az Old Trafford északi lelátóját Sir Alex Ferguson Standnek nevezik.


A klub vezetõsége a Manchester United kispadján 25. évét ünneplõ skót menedzser sikerei elõtt adózva nevezte el az Old Trafford legnagyobb befogadóképességû északi lelátóját a Sunderland elõtti mérkõzés elõtt az edzõlegendáról.

 

A lelátó homlokzatán mindaddig leleplezetlen maradt a felirat, amíg Sir Alex a mérkõzésen pályára lépõ játékosok sorfalától övezve be nem sétált az Old Trafford gyepére, majd a klub ügyvezetõ-igazgatója, David Gill megtette a nagy bejelentést a közönség legnagyobb ovációjára.

 

A lassan 70. életévébe lépõ Fergusont állva tapsolta a mérkõzésre kilátogató több, mint 70 ezer nézõ, amint lerántották a leplet a Sir Alex Ferguson Stand feliratról, majd az érintett a szurkolókhoz szólva azt mondta, hatalmas tisztelet számára, hogy a 'világ legnagyszerûbb klubjánál' dolgozhat.

 

Emellett a United részérõl megerõsítették azokat a híreket is, miszerint szobrot állítani az újonnan elvezett lelátó elõtt Sir Alex Fergusonról.

 

 

"Egy ilyen klubot ilyen sokáig szolgálni hihetetlenül figyelemre méltó" - kezdte David Gill.

 

"Ezidõ alatt Sir Alex beírta magát a brit futball történelemkönyvébe a legsikeresebb menedzserek közé, miután számtalan trófeát nyert és felépített néhány olyan csapatot, amelyeket az egész világon tisztelet övezett tudásuk és képességei miatt."

 

"Alex teljesítménye a Unitednél szinte már mérhetetlen, és ez a hihetetlen stadion, amivel rendelkezünk az Old Trafford 'személyében', egy nagyszerû leképezése az õ képességeinek és az általa elért sikereknek."

 

"A klub vezetõsége úgy érezte megfelelõnek, hogy egy egyedülálló lépést teszünk, és ezért Philip Jackson korábbi remek mûveihez, mint Sir Matt és a United Háromság, egy újabb szobor csatlakozik, ezúttal Sir Alexrõl megmintázva."

 

"Ezek annak a tiszteletnek a jelei, amellyel a tulajdonosok, a vezetõség, az edzõi stáb, a játékosok és a szurkolók adóznak azelõtt a nagyszerû teljesítmény elõtt, amelyet Sir Alex elért az itt töltött negyed évszázada során."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!