Gill: Giggsre 'nagy szerep' vár a klubnál

A Manchester United ügyvezetõ-igazgatója, David Gill megerõsítette, hogy Ryan Giggsre 'nagy szerep' fog várni a klubnál, amikor visszavonulása mellett dönt.


A Vörös Ördögök részérõl a mai napon erõsítették meg hivatalosan, hogy Ryan Giggs újabb egy éves szerzõdést kötött az Old Traffordon, amelyet követõen David Gill csakis dicsérõ szavakkal tudta illetni, és elárulta, a középpályás azonnal szerepet kap majd a klub életében, amint stoplisai szögre akasztása mellett dönt.

 

"Majd még meglátjuk, de fontos szerephez juthat a Manchester Unitednál, miután abbahagyja pályafutását" - kezdte a Walesi Varázsló jövõjével kapcsolatban az ügyvezetõ igazgató.

 

"Õ megtestesítõje mindannak, amit a United képvisel. Mi lehetõséget adtunk neki a 80-as, és a 90-es évek korai szakaszában is. Megtestesítõje a professzionalizmusnak, odafigyel magára, mindig fejlõdni akar, és nagyon sokat is változott azalatt az idõ alatt, amit itt töltött és pontosan ezért játszik még mindig egy klasszist képviselõ klubnál."

 

"Még mindig teli van vágyakozással, motivált, és ahogy Alex is mondta, a képességei megvannak, úgyhogy remélhetõleg még akár néhány évig is folytathatja."

 

 

Gill azzal kapcsolatban viszont nem kívánt nyilatkozni, hogy milyen szerep várhat Giggsre a Unitednél.

 

"Nem voltak túl nagy egyeztetéseink ezzel kapcsolatban, Ryan a pro licenszes képzését végzi és készül a futballista pályafutása utánra is. Az, hogy játékod csúcsán tudsz maradni 23 évig, úgy hogy minden egyes szezonban gólt szerzel, fantasztikus dolog a klub, és önmaga szempontjából is, úgyhogy ez egy könnyû döntés volt számára. Alex beszélt vele, és egy újabb éves szerzõdést adott neki, amire aztán nagyon gyorsan rábólintott."

 

Az ügyvezetõ-igazgató szerint Giggs egészségi állapota soha nem jelentett gondot az évek során.

 

"Mielõtt új szerzõdést ajánlanánk egy játékosunknak mindig beszélünk az orvosainkkal, õk pedig azt mondták, hogy ugyanolyan fitt, mint valaha, és atletikus formában van."

 

"Láthattuk, hogy múlt héten is Michael Carrickkel hogyan irányították a játékot a QPR ellen, ez pedig számára, a sikereinek és az Old Trafford orvosi csapatának is egy nagy pozitívum azért, amit az edzéseken és a futballpályán elért karriere során."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!