Ferguson: Gyõzni kell a Stoke ellen

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester Unitednek gyõznie kell hétvégén ahhoz, hogy ismét belerázódjon a bajnoki versenyfutásba a csapat.


A hét elején 12 pontra csökkentette hátrányát a Manchester City azzal, hogy legyõzte a Unitedet. Ez a tény pedig elég volt ahhoz, hogy egyes szurkolók körében kisebb rohamot indítson el és azon izguljanak, nehogy megtörténjen a tavalyi szezonhoz hasonló.

Minden út a Stoke otthonába nehéznek bizonyul, ráadásul a Fazekasok kétségbeesetten próbálnak pontokat gyûjteni, miután egyre lejjebb csúsztak a tabellán. Azonban a menedzser eltökélt szándéka, hogy biztosítsa csapata gyõzelmét a hétközi, West Ham elleni bajnoki elõtt.

"Van egy munkánk, amit el kell végezzünk" - mondta Ferguson. "Már csak hét mérkõzés maradt, ezzel is ösztönözzük magunkat."

"A kihívás adott a Stoke számára is. Nem hiszem, hogy még lejjebb csúsznának, de ennek ellenére bizonytalan helyzetben vannak, a bajnokság alján vannak, ahol nem sok pontot szedtek össze."

"Nem hiszem, hogy a 12 pontos elõnyünkre kellene figyelnünk. Ami számít, az a vasárnapi gyõzelem, amit el is kell érnünk. Ahogy mindig, most is meg kell próbálnunk a legjobbat nyújtani. Van egy feladatunk vasárnap, amit meg kell oldanunk."

 


A menedzser szerint a Manchester City nem érdemelt gyõzelmet a hétfõn lejátszott városi derbin.

"Mindig kiábrándító, ha elbukunk egy derbit" - jelentette ki Sir Alex a mai sajtótájékoztatóján. "Semmi különbség nem volt a két csapat között."

"Labdabirtoklásban õk voltak jobbak az elsõ félidõben, míg mi a másodikban, de kaptunk két buta gólt, amit nem engedhetsz meg egy derbin. Fantiasztikus derbi volt a játék intenzitását tekintve."

"Fõleg a meccs eleje volt elképesztõ. Mindkét csapat egyik kaputól a másikig rohant. Mindkét csapatnak voltak kisebb helyzetei, de végül Joe Hartnak csak egyszer kellett hárítania. A két kapusnak csak egy védése volt összesen, ami jól megmutatja számodra, mennyire szoros is volt a találkozó."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!