Gill nyugodt Ferguson jövõjét illetõen

David Gill, a Manchester United ügyvezetõ-igazgatója megerõsítette, a klub szeretne egy jó 'korösszetételû' csapattal rendelkezni, amikor Sir Alex Ferguson végleg visszavonul.


Az irigylésreméltó tapasztalatokkal rendelkezõ skót menedzser egyszer már bejelentette, hogy visszavonul és elhagyja az Old Traffordot, azonban 2002-ben végül meggondolta magát, és azóta se lehet tudni azt az idõpontot, amikor végleg elhagyja a Vörös Ördögök kispadját.

 

Ferguson határozatlan idejû szerzõdéssel rendelkezik a Manchester Unitednél, és bár David Gill nem számít arra, hogy a közeli jövõben váratlanul bejelentené visszavonulását a skót edzõlegenda, tudja, hogy egyszer ez is elfog jönni.

 

Az ügyvezetõ-igazgató örül, hogy a 68 éves menedzser továbbra is eltökélt és sikerre éhes, hiszen amíg ez megvan benne, addig a Vörös Ördögök jövõbeli edzõjének kérdését a fiókban tarthatják.

 

Bárki is lesz a világ egyik legsikeresebb klubedzõjének utódja, Gill szerint annak a személynek, annak rendelkeznie kell már az edzõi pályafutása során elért sikerekkel, meg kell értenie a klub hagyományait és történelmeit.

 

Az utóbbi idõben José Mourinho és Laurent Blanc tûnik a legesélyesebbnek erre a posztra a sajtó szerint, azonban Gill nem erõsítette meg, hogy õk rajta lennének a klub edzõkeresési listáján.

 

"Évenként megújuló szerzõdése van, de vele már egy jó ideje nem képezte megbeszélés tárgyát ez az ügy" - mondta Gill az amerkai székhelyû Sirius XM rádiócsatornának.

 

"Élvezi, hogy dolgozhat, azt mondja, hogy jó egészségi állapotban van. Odafigyel a testére, mindig megcsinálja a szokásos gyakorlatait az edzõteremben. Amíg úgy érzi, hogy a csapatot megfelelõen tudja irányítani, és megvan benne a vágy és a lelkesedés, addig nem jelent témát az utódlása."

 

"Természetesen, egyszer az a pillanat is eljön, hogy Alex visszavonul, bármikor is legyen az."

 

 

"Amit mi tehetünk vele, az edzõivel és a játékosaival, hogy egy jó korösszetételû gárdát kovácsolunk össze, így amikor az új menedzser leül a csapat kispadjára - nyilván egy-két játékos cserélõdni fog, ez így szokott menni - nem kell nagyméretû változásokat eszközölni a klubnál."

 

"Így egy simább váltás lesz a régi, és az új menedzser között. Jelenleg most ott tartunk, hogy ez a célunk. Ahogy korábban is mondtam, egyelõre még nem igazán foglalkozunk ezzel a dologgal, hiszen most vannak más dolgok is, ami miatt aggódhatunk, de ezzel kapcsolatban nincs miért."

 

"Az, hogy mi történik a pályán, az nagyban meghatározza a klub törekvéseit, ezt pedig el kell fogadnunk. Úgyhogy ha valaki átveszi a Manchester United irányítását, annak rendelkeznie kell a szükséges tapasztalattal ahhoz, hogy a csapat hogyan maradjon sikeres, hiszen ez egy hatalmas klub."

 

"Azonban szerintem a másik kulcsfontosságú tényezõ az, hogy meg kell kell értenie a klub történelmét és hagyományait. Meg kell értenie, hogy milyen kereskedelmi tevékenységet folytatunk, mit akarunk elérni, és meg kell találnia azt az egyensúlyt, amennyire csak lehet, hogy a klubnak ne kelljen hiányt szenvednie mindazokban, amiket Sir Alex idejében megszokhattunk."

 

"Ezek azok a dolgok, amik megfogják határozni a jövendõbeli edzõ személyét, azonban konkrétumot meghatározni elég nehéz. Abban azonban biztos vagyok, hogy ha eljön az ideje, hogy ezen kell gondolkodnunk, akkor jó döntést fogunk hozni, bár azt továbbra se tudom, hogy ez mikor lesz."

 

Szerinted ki lenne Sir Alex Ferguson legmegfelelõbb utódja? Mondd el ITT!


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!