Varane és Pogba barátsága

A Manchester United két nyári igazolása nem csak növelte a klub esélyeit a trófeák megszerzésért vívott harcban, hanem a modern futballban kialakult két barátság továbberősödését is elősegíti.


Jadon Sancho egyik legjobb barátja ugyanis Marcus Rashford, a szurkolók számára viszont talán kevésbé ismert, hogy Paul Pogba  és a szombaton végre hivatalosan is bemutatott Raphael Varane kapcsolata is igen szoros.

 

Mindketten oszlopos tagjai a francia válogatottnak és kulcsszerepet játszottak a 2018-as világbajnokság megnyerésében. Varane kapcsolata Pogbával azonban mélyebb és túlmutat azon, hogy válogatottbeli csapattársak. 

 

Első találkozásuk még a francia ifjúsági csapatban történt, ahol mindketten egy rendkívül tehetséges korosztályt képviseltek. "Varane már nagyon fiatalon kulcsszereplője volt a francia ifjúsági csapatnak" - magyarázta Julien Laurens újságíró. "Tagja lett volna az U20-as vb-t megnyerő csapatnak 2013-ban, akár csak Pogba."

 

"Sérülés miatt végül lemaradt a tornáról, de, ha egészséges, akkor ott lehetett volna abban a csapatban, aminek Pogba volt a kapitánya. Nyilvánvaló volt, hogy be fog törni a felnőtt csapatba, csupán idő kérdése volt, hogy mikor. Ez végül 2013 márciusában a grúzok ellen el is érkezett és a franciák győztek azon a találkozón 3-1-re."

 

 

"Varane azóta is fontos szerepet játszik a nemzeti csapatban, viszont szerencsétlenségére a 2016-os Európa-bajnokságról combsérülése miatt lemaradt. Az a kontinensviadalt egyébként a portugálok nyerték meg, a döntőben a franciákat legyőzve. Az oda vezető úton viszont kiemelkedő szerepe volt és a franciák négy találkozót is lehoztak kapott gól nélkül."

 

Pogba egy mérkőzést leszámítva minden találkozón szerepel a válogatott meccsein, legjobb mérkőzése pedig a horvátok ellen 4-2-re megnyert találkozó volt. A közös sikerek pedig úgy néz ki, hogy örökre összekovácsolták a párost, akik azóta is bizalommal vannak egymás iránt, kölcsönösen tisztelik a másikat és rengeteget beszélnek egymással.

 

Pogba többször is utalt korábban arra, hogy amikor arra gondol, hogy csapattárs, akkor az alatt azt érti, hogy egy igaz csapattárs Varane esetében. Varane is több alkalommal méltatta Pogba karakterét, elszántságát és annak a képességét, hogy ezt képes a csapattársaira is átragasztani és a srácok az öltözőben tisztelik és bíznak benne.

 

Erre mi sem jobb bizonyíték, mint Pogba azon beszéde, amit a 2018-as világbajnoki döntő félidejében mondott az öltözőben, a franciák pedig ezt követően megnyerték a finálét. A francia újságíró azonban úgy véli, hogy amit a United igazán jól fog tudni kamatoztatni, az a két játékos eltérő stílusa. 

 

"Varane-t Pogbához hasonlítom, mert nagyon-nagyon közeli barátok és mégis annyira különbözőek. Mindkettő másként vezér. Pogba hatalmas vezére az öltözőnek, Varane pedig a pályán tudja ugyan ezt."

 

"Csak akkor beszélnek és irányítanak, amikor szükség van rá és nem csak azért mert jártatni akarják a szájukat, hanem tényleg fontos és komoly dolgokat mondanak el, ezekkel pedig építik a csapategységet. Mindig is a vezérek közé tartoztak legyen szó akár a klubcsapatokról, akár a válogatottról."

 

"Mindkettőre szükség van. Szükség van Pogba stílusára és Varane személyiségére is, aki Sergio Ramos mellett nevelkedett. Ha az ilyen srácokkal képes vagy megalkotni a megfelelő keveréket, akkor valami nagyszerű dolgot fogsz létrehozni és igazán jót teszel az öltözőnek is."

 

Nemrégiben napvilágot látott a sajtóban az is, hogy Pogba és Varane rengeteget beszélgettek, mielőtt a francia védő a Unitedbe igazolt volna. Pogba még egy képet is megosztott arról, hogy beszélgetnek, de, hogy miről azt valószínűleg nem tudjuk meg, de az tény, hogy mindketten rendkívül jókedvűek voltak. 

 

A duo hozzászokott a boldogsághoz és a sikerekhez a pályán és biztos, hogy nemzetközi testvériségük a klubcsapatukban is növekedni fog ezután és ez rendkívül izgalmas kilátással kecsegtet a Manchester United számára.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!