Varane-ra hosszabb kihagyás vár

Erik ten Hag nem számíthat Raphael Varane játékára a Manchester United következő hat tétmérkőzésén, a francia védő szombati, Chelsea elleni bajnokin elszenvedett sérülését követően.


A válogatott bekk nagyon csalódott volt, amikor egy órányi játékidőt követően el kellett hagynia a pályát a Stamrford Bridge-en, miután egy Pierre-Emerick Aubameyanggal szembeni szerelési kísérletnél túlfeszült a térde.

 

A 2018-ban Franciaországgal világbajnoki címet nyert játékos érthető okokból egyből annak a lehetősége miatt kezdett aggódni, hogy így kihagyni kényszerül majd a United soron következő mérkőzéseit és lemarad a katari világbajnokságról is, amely csoportmérkőzései kevesebb, mint egy hónap múlva kezdetüket veszik.

 

Bár a 29 éves védő problémája végül nem olyan súlyos, mint attól előzetesen tartani lehetett, a csütörtöki Sheriff Tiraspol elleni Európa-liga mérkőzésen nem állhat csapata rendelkezésére és a válogatott szünetig is biztosan nélkülöznie kell majd őt menedzserének.

 

"Rapha Varane nincs a keretben" - kezdte Ten Hag újságírók kérdésére válaszolva.

 

"A világbajnokságig egészen biztosan nem lesz bevethető állapotban, szóval kihagyja majd a Man United addig lejátszandó mérkőzéseit."

 

 

Erik arra nem tudott viszont egyértelmű választ adni, hogy Varane benne lesz-e vagy sem Didier Deschamps címvédésre áhítozó alakulatában.

 

A gallok a D-csoportban majd Ausztrália, Dánia és Tunézia ellen vívhatják ki a kieséses szakaszba való továbbjutás jogát.

 

"Szerintem igen [ott lesz], de a prognózissal még ki kell várnunk. Meglátjuk, miként javul az állapota, hogy halad a rehabilitációja."

 

Varane hiánya megnyitja a lehetőséget Harry Maguire potenciális visszatérése előtt, aki még a szeptemberi, kisinyovban rendezett Sheriff elleni első mérkőzésen léphetett pályára utoljára tétmérkőzésen a United mezében.

 

A csapatkapitány az azt követő válogott szünet során, az angol válogatottban szenvedett comb sérülést, de most már visszatérhetett a csoportos edzésekhez és amennyiben sikeresen teljesíti a szerda délutáni edzést is, úgy Ten Hag rá is számíthat majd a csapat védelmének kijelölésekor.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!