Anthony Martial: Eddigi történetem

Anthony Martial villámgyorsan belopta magát mindenki kegyeibe ebben a szezonban álomszerû debütálásával a Manchester Unitednél, de ki is valójában ez a francia õstehetség és mi hajtja?


PATRICE EVRA GYÕZTE MEG, HOGY VÖRÖS ÖRDÖG LEGYEN

Magyarázat: Martial Párizs egyik külvárosi kerületében, Les Ulisban nõtt fel, amely Patrice Evra, a Vörös Ördögökkel 2008-ban például Bajnokok Ligáját nyert közönségkedvencének otthonául is szolgált, akit 2006 telén szintén az AS Monacotól igazolt a Unitedbe. Ugyanezt az utat járta be tavaly nyáron Anthony is, és, természetesen, azóta már megosztotta tapasztalatait tapasztalt honfitársával a klubról.

 

 

Martial: "Patrice Evra mondta nekem, hogy ez a 'bajnokok klubja', egy klub, amely mindenek felett áll, és mindig gyõzni akar. Mióta megérkeztem, egyértelmûen érzem magam is, hogy ez így van."

 

HÁROM SZEMÉLY INSPIRÁLTA ANTHONY KARRIERÉT

Magyarázat: Anthonyt gyakran hasonlítják az Arsenal legendájához, Thierry Henryhoz - leginkább azért, mert õ is a Les Ulisból érkezett, és szintén játszott a Monaconál - 9-esünk, azonban mégis így beszél errõl: "Nem hinném, hogy túlzottan sok hasonlóság lenne köztünk", amely kapcsán késõbb kiegészítette, hogy természetesen hízelgõ számára ez a hasonlítgatás. Ehelyett három személyt nevezett meg, akik igazán inspirálták professzionális futballista karrierét: a jelenleg a Troyes FC-nél játszó testvére, Johan (a kép baloldalán), a brazilok nagyszerû csatára, Ronaldo, és a szintén ikonikus Ronaldinho.

 

 

Martial: "Nos, mindig magam mögött tudhattam a családomat, és a testvéremet, aki szintén futballista. Õ volt az, aki igazán felébresztette bennem azt a vágyat, hogy kövessem az õ útját."

 

MORGAN SCHNEIDERLIN, MINT TOLMÁCS

Magyarázat: 19 évesen Angliába költözni egyértelmûen kihívás Martial számára, különösen az angol nyelv ismerete nélkül, beilleszkedését azonban alaposan megkönnyítette francia csapattársa, Morgan Schneiderlin, aki a korai csapat megbeszéléseken és edzéseken ideiglenes tolmácsaként is funkcionált. Anthony augusztus óta folyamatosan jár angol órákra, és mostanra már "jól megérti a dolgokat", amely megkönnyítette beilleszkedését Manchesterben partnerével, és kislányával.

 

 

Martial: "Fokozatosan próbálok egyre többet beszélni angolul, de mostanra már elég jól megértem a dolgokat. Ismét csak rajtam múlik, hogy megpróbáljak angolul kommunikálni a csapattársaimmal."

 

ANTHONY ÉLVEZI A NYUGODT ÉLETET

Magyarázat: A United szurkolói mindent tudnak Martial kvalitásairól és képességeirõl a pályán, de mit szeret csinálni azon kívül? Mostanáig védelmezve volt a túlzott médiafigyelemtõl, és csak magával kellett foglalkoznia. De ahogy elmondta, az élete elég egyszerû, és nem élvez semmit se annál jobban, mintha idejét a családja körében töltheti. Emellett nagy mozirajongó, de hiányoznak neki hazájából a francia filmek, amelyeket nehezen tud pótolni Manchester multiplex termeiben.

 

 

Martial: "Sokat sétálok, és megyünk el étterembe. Semmi különös, csak az átlagos dolgok. Marouane [Fellaini] nagyon sok éttermet ajánlott, hogy próbáljak ki! Kipróbáltam õket, és ezekbõl választottam ki a legjobbakat."

 

NEVELÕ HATÁSÚ EGYÜTT JÁTSZANI WAYNE ROONEYVAL

Magyarázat: Martialban és Rooneyban sok a közös: mindketten korán, tinédzserként kerültek a Unitedhez, mindketten megnyerték a mértékadó Golden Boy díjat, és mindketten gólokkal járultak hozzá csapatuk teljesítményéhez az idei szezonban. Ketten összesen 23 gólt jegyeznek eddig, és ami még fontosabb, Anthony reményei szerint villámgyorsan még jobb játékos lehet azáltal, hogy a csapatkapitány mellett dolgozhat, mert számára minden egyes, edzõpályán eltöltött nap nevelõ hatású Rooney mellett.

 

 

Martial: "Ez mindig nagyszerû, mert ez lehetõséget nyújt számomra a fejlõdéshez és sokkal nyugodtabbnak is érzem magam, amikor mellette játszhatok. Ha egy olyan játékost láthatsz, mint Wayne Rooney, akkor azzal egy kicsit magabiztosabb is lehetsz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!