Lingard: Az új srácok növelték a hitet

Jesse Lingard hiszi, hogy a Manchester United jó kerettel rendelkezik ahhoz, hogy trófeákat nyerjen azok után, hogy a nyáron olyan egyéniségekkel erõsített, mint Paul Pogba és Zlatan Ibrahimovic.


A két játékos esetében különösen megemlíthetõ az elnyert trófeák mennyisége - Pogba sokat tett, hogy a Juve a legutóbbi négy szezont bajnokként zárja, míg Ibra hasonló tettet hajtott végre Párizsban.

 

Lingard úgy érzi, a nyári igazolások sikeréhes hozzáállása is áthatotta a csapatot, mely a tavalyi FA-kupa gyõzelemre szeretne építeni.

 

"Azok a játékosok, akik hozzánk igazoltak, sokat segítettek" - nyilatkozta Jesse. "Még mindig azon vagyunk, hogy jobban megismerjük egymást, tanuljunk egymástól hétrõl-hétre. De azzal a négy igazolással, amiket a nyáron sikerült véghezvinnünk, elég erõsek vagyunk ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjünk idén."

 

Amikor arról kérdezték, milyen hatása van egy olyan full magabiztos személynek, mint Ibrahimovic, Lingard így válaszolt: "A gyõzelemért küzdõ mentalitás sokkal inkább bejött a játékomba. Meccsek elõtt az elsõ gondolatom az volt, hogy jól szerepeljek, de ha nyersz, azzal gyakran a teljesítmény is jön. Amikor Zlatan megérkezett, az elsõ amit mondott az volt, hogy nyerni akar. Ez a mentalitás az egész csapatra áthat."

 

 

Lingard emlékeztetett, Pogba elsõ manchesteri pályája során nyert már trófeákat.

 

"Amikor megnyertük az Ifjúsági FA-kupát, õs végig kiegyensúlyozottan, nagyon jól játszott. Sokkal stabilabbá tette a csapatunkat a védõ négyes elõtt játszva, diktálva a tempót. Aztán a Juventussal is trófeákat nyert és most, hogy megint itt van, még többet nyerne."

 

A Unitednél kevesen ismerik úgy a francia középpályást, mint Lingard. Amikor arra kérték a szélsõt, mondja el, mik a rekordigazolás erõsségei, Jesse így folytatta: "Úgy vélem, nagyon jól a passza hatótávolsága és az, ahogyan meglátja, hova kell passzolni. Õ nagyon erõs - nagyon nehéz elvenni tõle a labdát - és még mindig fejlõdik."

 

"Õ egy joker az öltözõben, mindig táncol és próbál megnevettetni minket. Van egy csomó remek srácunk, ezáltal kiváló a csapatszellem, ezzel pedig odaérhetünk a csúcsra a szezon végén."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!