Lingard: Pogbának idõre volt szüksége

Paul Pogbának idõre volt szüksége, hogy megszokja a Premier League légkörét, a következõ szezonban pedig még könyörtelenebb lesz a kapu elõtt, mondta Manchester Unitedbeli csapattársa, Jesse Lingard.


Mióta múlt nyáron a Juventus együttesétõl 89 millió font ellenében Manchesterbe igazolt, Paul Pogba hét gól mellett kilencszer a kapufát találta el. 

 

Ami a francia középpályás eredményességét illeti, Lingard türelemre int mindenkit, kijelentve, hogy a 24 éves játékos idõvel képes lesz a szükséges pluszt is beépíteni a játékába ehhez.

 

"Ez az elsõ éve, hogy visszatért a Premier League-be, így természetesen még idõbe telik neki, hogy hozzászokjon. A szerencsével hadilábon állt ebben a szezonban" - kezdte Lingard.

 

"Tudjuk, hogy õ egy világklasszis játékos, aki rengeteget segített a csapatnak, és nem látom, miért ne kezdhetné meg a gólgyártást a következõ szezonban és miért ne értékesíthetné azokat a helyzeteket, amiket idén nem sikerült neki."

 

Pogba korábban már felszólította saját kritikusait, hogy ne a góljai száma alapján ítéljék meg, ugyanis középpályásként elsõdlegesen az a feladata, hogy "irányítsa a játékot, és elõkészítse társainak a gólokat, az csak plusz, ha gólt tud szerezni".

 

 

Helyzetkidolgozás tekintetében Pogbára nem igazán lehet panasz, azonban ezek többségét csapattársai nem tudták gólokra váltani, és Lingard hiszi, hogy a United egész keretének felelõssége, hogy az ilyen helyzetekbõl gólt szerezzenek.

 

"Láthatjuk, hogy milyen erõvel rendelkezik és hogy mennyire uralma alatt tartja a középpályát - senki a közelébe se tud kerülni ebben a tekintetben, amikor pedig a hosszú indításaival próbálkozik, mi mindig futunk értük" - tette hozzá.

 

"Az már a mi feladatunk, hogy ezekbõl minél többet be is fejezzünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!