Solskjaer: Pogba köré kell építeni a csapatot

Ole Gunnar Solskjaer abban reménykedik, hogy a Manchester Unitednek sikerül megtartania Paul Pogbát és a középpályás köré építik a csapatot.


Pogbaért ebben a hónapban élénk érdeklődést mutatott a Barcelona, a Sky Italia értesülései szerint ez pedig egy 45 millió font plusz Yerry Mina és Andre Gomes játékjogát tartalmazó ajánlatban vált kézzelfoghatóvá néhány nappal ezelőtt.

 

A Sky Sports értesülései szerint a híresztelések ellenére Pogba nem kérvényezett fizetésemelést annak érdekében, hogy az Old Traffordon maradjon, ahova hétfőn tért vissza majd állt edzésbe a világbajnokság utáni pihenőjét követően.

 

Solskjaer, aki a United tartalék csapatának edzője volt Pogba első Unitednél töltött időszakában, hiszi, hogy a 25 éves, most már világbajnok középpályás létfontosságú tagja a Vörös Ördögök jelenlegi csapatának.

 

"Egyáltalán nem lehetne kérdés, hogy én köré építeném [a csapatot]. Olyan játékosaim voltak vele együtt, mint David [Gray] és Etzaz [Hussain], akik holnap is a kezem alatt játszanak majd" - kezdte a jelenleg a Molde csapatát irányító Solskjaer, a csütörtöki, Hibernian elleni Európa-liga selejtező sajtótájékoztatóján.

 

"Ez mutatja, hogy ez a srác mennyire messzire jutott. Paul egy fantasztikus fiú, úgyhogy remélhetőleg sikerül megtartaniuk és köréje építeni a csapatot."

 

 

A Manchester United már pénteken megkezdi a Premier League új szezonját, amikor a Leicester City-t fogadják hazai pályán. José Mourinho együttese igyekszik majd gyorsan letenni névjegyét annak érdekében, hogy nyomást helyezzen a címvédő Manchester City-re, akik vasárnap az Arsenal ellen indítják az idényt.

 

Bár a Unitednek finoman fogalmazva se volt sétagalopp a nyári felkészülése Mourinho alatt, a Babaarcú Gyilkos hiszi, hogy a menedzser és a játékosok a tétmérkőzések eljövetelével együtt változáson esnek majd át.

 

"Mourinho és a játékosok egy másik állatfajjá változnak át, amint a bajnokság megkezdődik" - tette hozzá.

 

"Az előző szezonban hatalmas lépést tettek meg a korábbiakhoz képest azzal, hogy a második helyen végeztek. Remélhetőleg ezen még tudnak javítani. Azon múlik, hogy ez sikerült-e megfelelő mértékben, mert a City és a Liverpool nagyon erősnek tűnik."

 

"De amikor a Man Utd falba ütközik, akkor mindig képesek felállni. Remélhetőleg idén sikerül megtenni a következő lépést és teljesen elérni a kitűzött célt, mert ez az, amiről ez a klub szól."

 

"A második helyre mondhatjuk, hogy igen, ott lesz a csapat a Bajnokok Ligájában, de nem hiszem, hogy bármely Manchester United szurkoló, ex-, vagy jelenlegi játékos elégedett lenne az ezüstéremmel. Az első helyen kell lennünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League 1. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!