Egy játékos sem lehet nagyobb a Manchester Unitednél

José Mourinho figyelmeztette Paul Pogbát, hogy egyetlen egy játékos sem lehet nagyobb, mint a Manchester United.


Megjegyzése annak az egy hete indult folyamatnak a része, amely keretében előbb Paul Pogba kritizálta taktikáját a Wolves ellen 1-1-re végződött bajnoki után, majd Mourinho pedig bejelentette, hogy a világbajnok középpályás soha többet nem lesz irányítása alatt a csapat kapitánya.

 

Szerdán a páros feszült társalgását a kamerák is megörökítették a carringtoni edzőkomplexumban, amelyet az váltott ki, hogy Mourinho nehezményezte Pogba Instagram posztját azután, hogy a Vörös Ördögök csalódást keltő módon kiestek a Ligakupából a Derby County ellen.

 

Pénteki sajtótájékoztatóján a helyzettel kapcsolatos kérdésekre válaszolva Mourinho azt mondta, úgy érezte, cselekednie kell ebben az ügyben.

 

"A Manchester United mindenkinél nagyobb, ezt pedig nekem védelmeznem kell" - kezdte.

 

"Az edzői stábommal való, több héten át tartó elemzés és véleménycsere után azt a döntést hoztuk, hogy Paul mostantól csak játékosként vállal szerepet a csapatnál, nem kapitányként."

 

"Tehát a döntést meghoztuk."

 

A páros között szemmel láthatóan is feszült a helyzet, Mourinho azonban kijelentette, nem romlott meg a kapcsolatuk.

 

 

"A játékos és a menedzser közötti kapcsolat jó. Annyi a különbség, hogy mostantól már nem egy kapitány - vagyis az egyik kapitány - és a menedzser közötti kapcsolatról van szó" - tette hozzá.

 

"Egy játékos sem lehet nagyobb, mint a klub. Amikor elégedett vagyok a teljesítményével, akkor játszik. Ha nem vagyok elégedett, akkor nem fog. Elégedett vagyok az eheti munkájával, nagyon elégedett."

 

A portugál menedzser dacosan válaszolt, amikor újságírók arról kérdezték, ha tudta, hogy kamerák veszik a csapat edzését, miért döntött úgy, hogy akkor konfrontálódik Paul Pogbával.

 

"Nem érdekelnek a kamerák."

 

"Milyen konfrontálódás? Ez nem volt konfrontálódás. Azt gondolják az volt?"

 

"Ami aznap történt, az gyakran előfordul mindennap. Számos-számos alkalommal folytatok megbeszéléseket a játékosaimmal. Bár itt most nem ez volt a helyzet, gyakran hangzanak el hangos kritikák és instrukciók. Szinte mindennap. Erről szól az edzősködés."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!