Henderson kölcsönbe mehet, felkészül Romero?

A Manchester United elhalasztja a döntését Sergio Romero jövőjéről, amíg sikerül elhatározásra jutniuk Dean Hendersonnal kapcsolatos terveik kapcsán, állítják az ESPN-hez közel álló hírforrások.


Romero szeretné elhagyni az Old Traffordot, miután sem a Premier League-be, sem a Bajnokok Ligájába nevezett keretbe nem került be a Vörös Ördögöknél.

 

Az argentin válogatott játékos megszerzéséért hazájából és külföldről is érdeklődnek a január átigazolási időszakot megelőzően, ám a Unitednél valószínűtlen, hogy döntést hoznának vele kapcsolatban addig, amíg Dean Henderson jövője nem tisztázódik.

 

Mióta a nyáron visszatért a klubhoz a Sheffield Unitednél töltött sikeres kölcsönidőszakából, Henderson elégedett jelenlegi szerepkörével a klubnál, azonban az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate közölte vele, hogy állandó játéklehetőséget kell kapnia ahhoz, hogy kiszoríthassa a kapuból Jordan Pickfordot a 2021-es Európa-bajnokságon.

 

Ezzel felmerül annak a lehetősége, hogy a szezonban eddig három tétmérkőzésen védő Henderson januárban kölcsönbe kerüljön annak érdekében, hogy eséllyel pályázhasson Pickford helyére a kontinens tornát megelőzően.

 

 

Henderson ideiglenes távozása pedig növelné annak az esélyét, hogy Romero legalább a nyárig Manchesterben maradjon, amikor pedig már ingyen távozhatna.

 

A 33 éves vb-ezüstérmes portás értékét 8 és 10 millió font közé teszik a Unitednél és bár jelenlegi szerződése csak a szezon végéig szól, a klub további egy éves hosszabbítási opcióval rendelkezik.

 

Solskjaer szeretné, ha csapata számára egy olyan szezonban, amikor akár több mint 60 mérkőzést is játszhatnak, olyan helyettes állna rendelkezésre David de Gea mögött, aki megfelelő minőséget képvisel, jelenlegi harmadik számú portása ugyanis az a 37 éves Lee Grant, aki eddig manchesteri pályafutása során csak két tétmérkőzésen védhetett.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!