Matic: Készen állunk az Anfieldre

Nemanja Matic úgy hiszi, hogy a bajnoki cím megnyerése olyan győzelmeken múlik, mint amit a Manchester United aratott a Turf Mooron kedd este, amely győzelemmel a Vörös Ördögök 2013 óta először, ismételten komoly kihívók lehetnek a Premier League aranyért.


A Burnley elleni győzelem alkalmával a középpályás tapasztalata sokat segített Ole Gunnar Solskjaernak, a 32 éves játékos pedig elégedett a csapat által az 1-0-ra végződő mérkőzés során mutatott játékával.

 

Most, hogy valamennyi szem a vasárnapi csúcsrangadóra szegeződik, Matic elmondása szerint a csapatban komoly potenciál van az angol bajnoki trófea elhódítására.

 

"Ezek a győzelmek mutatják azt, hogy készen állunk arra, hogy a bajnoki címért versenyezzünk" - mondta.

 

"Elégedett vagyok mind a csapat teljesítményével, mind a hozzáállással, úgyhogy meglátjuk mi lesz vasárnap a Liverpool ellen. Ez Anglia legnagyobb rangadója, mi pedig azért megyünk oda, hogy megküzdjünk velük és felmérjük, hogy hol is tartunk a liga egyik legjobb csapata ellen. Szerintem készen állunk."

 

 

A Vörös Ördögök egy igen frusztráló lancashire-i első félidőn vannak túl, ahol számos alkalommal közbe kellett avatkoznia a VAR-nak, ráadásul Kevin Friend játékvezető egy első ránézésre szabályos góltól fosztotta meg Harry Maguire-t.

 

A félidőhöz közeledve az apró teljesítménybeli visszaesések, a Burnley agresszív és végsőkig küzdő stílusa mind hozzájárultak ahhoz, hogy számos játékosunk frusztráltabbá váljon, Maticot azonban lenyűgözte a csapat érett hozzáállása a második játékrészhez - ahol láthattuk a mérkőzés emberének, Paul Pogbának a győztes találatát.

 

"A múltban sokkal inkább voltunk egy olyan csapat, aki olyan gyorsan gólt akar szerezni, amilyen gyorsan csak lehet, ha pedig ez nem sikerül, akkor pánikba estünk. Ma érettségről tettünk tanúbizonyságot."

 

"Magas minőséget képvisel a csapatunk, ezt az előnyt pedig ki kell használnod ezeken a mérkőzéseken. Türelmesnek kell lenned, és nem szabad pánikba esned, mert ha ilyen minőséget képviselsz, a 90 perc alatt meglesz az a kulcsmomentum, ami el fogja dönteni a mérkőzés végkimenetelét."

 

"Megmutattuk, hogy sokkal okosabban játszunk a pályán, ráadásul a Burnley ellen ebben a stadionban mindig nehéz megnyerni ezeket a mérkőzéseket" - folytatta.

 

"Elkerülni a hosszú labdákból és a rögzített helyzetekből kialakuló bekapott gólokat - remekül felkészültünk a mérkőzésre, úgyhogy szerintem megérdemeltük a három pontot."

 

"A mérkőzést megelőző megbeszélésünkön pont arról beszéltünk, hogy ez lesz a ma esti forgatókönyv. A mérkőzés során alkalmazkodnod kell a játékstílusukhoz, és meg kell birkóznod a szituációval. Szerintem ezt remekül abszolváltuk."

 

"Ha az érem másik oldalát nézzük, számos nagyszerű periódusunk volt a meccs során, ahol remekül játszottunk és helyzeteket alakítottunk ki. Most mindenkinek örülnie kell, aki végignézte ezt a mérkőzést, aztán el is kell felejtenünk és menni tovább a következő párharcra."

 

 

Miközben Sir Alex Ferguson visszavonulása óta újra a tabella élén áll a United, azt is ki kell emelni, hogy ez az első alkalom a skót 2013-as visszavonulása óta, hogy az új évet követően első helyen várhatják a következő mérkőzésüket - Matic szerint a 17 meccs során fenntartott formájukat nem szabad alulértékelni.

 

"17 mérkőzést játszottunk, és ott vagyunk a tabella élén. Ez azért jelent valamit" - hangsúlyozta.

 

"Nem öt, vagy hat meccs ment le eddig, és ráfoghatnánk, hogy csak szerencsések vagyunk. 17 mérkőzést követően azonban már nem beszélhetünk szerencséről, csak minőségről. Fontos hangsúlyozni, hogy nem lankadhat a figyelmünk, az utolsó pillanatig koncentráltnak kell maradnunk, és mérkőzésről mérkőzésre haladni. A futballban a következő mérkőzés mindig fontosabb, mindig a következőnek kell lennie életed legnagyobb döntőjének, aztán majd meglátjuk."

 

Annak ellenére, hogy a 31-es számú középpályás kiváló teljesítményt rakott le az asztalra, nem felejtett el pár dicsérő szót szólni partneréről, Paul Pogbáról, akinek egy csodálatos, kapásból ellőtt találat fűződik a nevéhez.

 

"Igen, az elmúlt pár mérkőzés során Paul is érettséget mutatott" - kezdte meg a dicséretét Matic.

 

"Megmutatta, hogy pontosan hogyan is kell játszania. Ha továbbra is így tud szerepelni... kétségtelen, hogy ő a világ egyik legjobb középpályása. A pályán képes megmutatni a benne rejlő potenciált és azt is, hogy képes vezéregyéniség lenni. Használnia kell, ami a lábában és a fejében van."

 

"Nem akarok róla többet beszélni, mert még a végén túlságosan elbízza magát!" - poénkodott Nemanja.

 

"Tényleg fantasztikus, de ahogy elmondtam, neki is mérkőzésről mérkőzésre koncentrálnia kell. A következő a legfontosabb."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!