Csapathírek az FA-kupa negyeddöntő előtt

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer abban reménykedik, hogy Paul Pogba, Edinson Cavani és Anthony Martial játékára is számíthat majd a vasárnapi, Leicester City elleni FA-kupa negyeddöntőben.


A norvég szakember a csütörtök esti, San Siroban aratott AC Milan ellen 1-0-s Európa-liga nyolcaddöntő visszavágós győzelmet követően tartotta meg hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol Paul Pogba sérüléséből visszatérve szerezte a találkozó győztesgólját.

 

A Vörös Ördögök nagy hatású 6-osa - az elővigyázatosságból lecserélt - Marcus Rashfordot váltotta a szünetben, a visszatérésként a pályán töltött 45 perce során pedig remekelt, amelyet jól példáz, hogy már a harmadik pályán töltött percében gólt tudott lőni a tehetségekkel teletűzdelt milánóiaknak egy közeli remek megmozdulást követően.

 

Amikor újságírók arról kérdezték, hogy Pogba megfelelő erőnléti állapotban lesz-e ahhoz, hogy a hétvégén játszhasson a Leicester City ellen az FA-kupában, Solskjaer így felelt:

"Még meg kell látnunk, hogy mennyit lesz képes játszani. Nem vagyok biztos benne, hogy 90 percet tud vállalni, vagy a kezdőcsapat tagjaként tud pályára lépni, de láthattuk, hogy csereként milyen hatással tudott lenni ránk."

 

"Ha úgy érzi, hogy rendben van, akkor akár kezdhet is. Meglátjuk majd, hogy a ma este után kik azok, akik számításba vehetőek lesznek. Hosszú utazás vár ránk, későn érünk haza, szóval majd meglátjuk. Remélem készen fog állni arra, hogy kezdjen."

 

 

Solskjaer beszélt Cavaniról is, aki az utolsó pillanatban került ki a Milánóba utazó keretből, miután szerdán enyhén megsérült az indulás előtt az Aon Training Complexben tartott edzésen.

 

"Még nem igazán tudtunk a dolgok végére járni Edinsonnal" - tette hozzá Ole.

 

"Keményen dolgozott, részt vett az edzéseken, de amikor a gyakorlások végén felspannolva, 100 százalékosan készen kellett volna éreznie magát a mérkőzésre, még nem volt abban az állapotban."

 

"Szóval ez rajta múlik. Ő 100 százalékos akar lenni, amikor újra csatlakozik a csapathoz. Ő nem akar úgy visszakerülni, hogy még nem vette fel a ritmust. Remélhetőleg vasárnapra készen fog állni, de én se vagyok ebben biztos, mert a tegnapi [szerdai] edzés után érzett valamit, amiért aztán nem tudott elutazni velünk."

 

Martial személyében egy másik jelentős hiányzó is volt az Olaszországba utazók névsorában, azonban a csatár meghívót kapott a francia válogatottba a soron következő válogatott mérkőzésekre. Solskjaernak nincsen ezzel problémája és arra tett utalást, hogy a csapat 9-ese a hétvégén visszatérhet majd a King Power Stadiumban.

 

"Egyáltalán nem zavar. Én csak azt akarom, hogy Anthony fitt legyen. Ugyanez a helyzet Paullal. Azt szeretnénk, hogy készen álljanak és játszhassanak. Túl sok mérkőzést kellett már kihagyniuk. Egy héttel ezelőtt csípő sérülést szenvedett az AC Milan ellen, de abban reménykedtünk, hogy a West Ham ellen majd újra játszat. Viszont nem így történt."

 

"Aztán az AC Milan elleni visszavágó előtt már közel állt a visszatéréshez. Végül ez sem sikerült, de remélhetőleg vasárnap, a Leicester City ellen majd fog. Ebben nem vagyok teljesen biztos, mert a teste nem úgy reagált, ahogyan abban reménykedtünk. Keményen dolgozik azon, hogy túl legyen a problémáján. A medencében, könnyített edzéseket végezve, annak érdekében, hogy készen álljon. Ez nagy örömre okot adó dolog. Szeretne újra egészséges és bevethető lenni és szerintem profitálni fog majd abból, hogy elutazik a francia válogatotthoz és ott játszik."

 

Azt követően, hogy a Milan ellen már ott ülhettek a cserepadon, David de Gea és Donny van de Beek is opció lehet Solskjaer számára. Phil Jones és Juan Mata továbbra sincsenek bevethető állapotban sérülés miatt.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leicester City - Manchester United

FA-kupa negyeddöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!