Pogba: Mourinho a United játékosok ellen fordult, Ole más

Paul Pogba velős véleménnyel rendelkezik José Mourinho játékos menedzsmentje kapcsán, azt állítja ugyanis, hogy a korábbi Manchester United menedzsernél anélkül váltak játékosok, beleértve saját magát is, kegyvesztetté, hogy erre magyarázatot adott volna.


Pogba - akit Mourinho Old Traffordra kinevezésekor világrekordért szerződtettek 2016-ban - kulcsszereplője volt annak, hogy a portugál menedzser első szezonjában Ligakupa és Európa-liga győzelemig vezette a Unitedet.

 

Azonban Mourinho kapcsolata megromlott néhány játékosával a trófea nélkül zárt második idénye és a gyengén kezdett 2018/19-es szezon során, amelyet jól példáz a Pogbaval vívott edzőközponti sajtónyilvános szócsatája is, miután 2018 szeptemberében megfosztotta a játékost csapatkapitány helyettesi pozíciójától.

 

Három hónappal később Mourinhot felmentették a munkavégzés alól és akkor még ideiglenesen Ole Gunnar Solskjaer vette át a helyét, Pogba pedig most rávilágít arra, hogy mennyire más munkamódszerei voltak a korábbi és a jelenlegi United menedzsernek.

 

"Ole-val most teljesen más a helyzet, ő nem fordulna szembe a játékosaival" - kezdte Pogba a Sky Sports-nak adott interjúját.

 

 

"Talán Ole akkor nem rakná be őket a csapatba, de nem állítaná félre őket, mintha nem is léteznének. Ez a különbség Mourinho és Ole között."

 

"Volt, hogy remek kapcsolatot ápoltam Mourinhoval, ezt mindenki látta, majd a következő napon már azt sem tudtam, hogy mi történt. Ez a fura dolog esett meg velem Mourinhoval, amit nem tudok megmagyarázni, mert még én se értem."

 

Nem Pogba volt az egyetlen játékos, akinek Mourinho nem nézett őszintén a szemébe, Luke Shaw ugyanis azt követően került körön kívülre a felnőtt csapat keretében, hogy a korábbi United menedzser egy nyilatkozatában a játékos futballintelligenciájának hiányára panaszkodott.

 

Shaw nemrég azt mondta, Mourinho joggal kritizálta őt annak érdekében, hogy megpróbálja jobb teljesítményre bírni, ugyanakkor azt is elismerte, hogy karriere "egyik legnehezebb időszaka" volt az.

 

Solskjaer kinevezése óta azonban Shaw szárnyal és három évnyi kihagyás után visszaverekedte magát az angol válogatottba is. Pogba hiszi, hogy a norvég menedzser kulcsszerepet vállalt csapattársai kvalitásainak előtérbe kerülésében.

 

"Talán Solskjaer munkamódszereinek köszönhető mindez, mert ő egy kicsit közelebb áll az emberekhez" - tette hozzá a világbajnok játékos.

 

"Minden edzőnek megvannak a maga módszerei és szokásai a játékosok kezelésére, amihez nekünk játékosként alkalmazkodnunk kell. Ez néha nem fekszik nekünk, máskor pedig igen."

 

"Ole rengeteget segített Luke-nak. Luke-nak nagyon nehéz szezonja volt Mourinhoval, de azóta már bizonyította a kvalitásait, amivel mindig is rendelkezett és hogy méltó a menedzsere bizalmára."

 

 

Pogba azt követően beszélt, hogy a United vasárnap egy 3-1-es Spurs elleni idegenbeli győzelemmel visszavágott az októberi, fájó 6-1-es zakóért Mourinhoéknak.

 

Mourinho a lefújást követően heves szóváltásba keveredett Solskjaerral, miután a United menedzsere kritizálta Son Heung-Min szerepét Edinson Cavani érvénytelenített vezetőgóljában.

 

Pogba hasonlóan gúnyosan reagált arra, hogy Mourinho megpróbálta elterelni a figyelmet a Tottenham teljesítményéről.

 

"Nem tudom mi történt, biztos Mourinho mondott valamit, amiről aztán beszélhetnek az emberek. Mindig ezt csinálja."

 

"Mi elértük azt az eredményt, amit szerettünk volna. Ole tudja ezt, mi pedig élveztük a pillanatot, mert ismerjük Mourinhot, tudjuk, hogy milyen ő. Nincs szükségünk az ilyen szócsatákra, csak magunkra koncentrálunk."

 

"Mi nyertük a mérkőzést, ő pedig elveszítette a csapatával. Ő emiatt nem akar beszélni erről, hanem sokkal inkább valakinek az édesapjáról, mindig ezt csinálja. Mindenki ismeri őt, ez nagyon Mourinhos."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!