Wan-Bissaka stílusosan ünnepelné századosságát

A Manchester Unitednél töltött második szezonjának befejezése és profi karriere első döntője előtt, Aaron Wan-Bissaka a szezonban bemutatott fejlődéséről és Luke Shaw motiváló hatásáról nyilatkozott.


A 23 éves angol bekk állandó játéklehetőséget kapott a United idei szezonjában, ugyanis az eddig lejátszott 60 tétmérkőzésből 53 alkalommal a pályán lehetett. Amennyiben a szerda esti, Európa-liga döntőben is szerepet kap, úgy az lesz 100. mérkőzése a klubnál, amely elég szép eredménynek mondható 2 év alatt.

 

"Én mindig addig nyomom a gázpedált magamon, amíg csak lehet" - kezdte Aaron a ManUtd.com-nak a gdanski finálét megelőzően.

 

"Mindig magabiztosságot és izgatottságot érzek magamban minden egyes mérkőzésre való felkészüléskor. Ilyenkor csak játszani akarok és alig győzöm kivárni, hogy elkezdődjön a mérkőzés."

 

Wan-Bissaka a lejátszott meccsszáma alapján kiváló erőnléti állapotnak örvend, Ole Gunnar Solskjaer pedig gyakran felhívja a figyelmet a játékában való fejlődésére is a klubhoz való csatlakozása óta.

 

"Minden mérkőzés, minden lépés nagyon fontos, én így állok hozzá. Folyamatosan fejlődnöm kell és előrébb kell lépnem" - tette hozzá.

 

Aaron bajtársát a United védelmének másik oldalán, Luke Shaw-t nemrég az Év játékosának választották csapattársai - amelyet az előző szezonban éppen Wan-Bissaka nyert meg azt követően, hogy átigazolt a Crystal Palace-tól - és elmondása szerint Shaw lenyűgöző teljesítményei arra sarkallták őt is, hogy még jobb legyen a pályán.

 

"Luke számomra kiemelkedett a csapatból."

 

"A teljesítménye arra sarkallt, hogy fel akarjam venni vele a kesztyűt és mindketten a legjobbat hozzuk ki magunkból."

 

"Ő mindvégig pozitív volt és szinte mindegyik meccsen a pályán volt. Egy pillanatra se vette le a lábát a gázpedálról, ment előre és egészen a hármas sípszóig meg se állt. Ez nagyon jó és ezzel a csapatot is nagyban segíti."

 

 

Egy játékos számára mindig emlékezetes pillanat, amikor megszerzi felnőtt pályafutása első trófeáját. Klisének hangozhat, de igaz azonban, hogy az első után pedig még többet akar majd elérni. Wan-Bissaka és védőtársa, Brandon Williams pedig abszolút egyetért ezzel.

 

"Szerintem a fiúknak már nagyon hiányzott ez az érzés" - ismerte el Wan-Bissaka.

 

"És ez csak még nagyobb hatással lesz azt illetően, hogy még többet akarjunk majd ilyen helyzetbe kerülni. Ezért jöttem ehhez a klubhoz, hogy trófeákat nyerjünk. Most itt az esély számunkra, hogy megtegyük."

 

"Ez lehetne profi karrierem első kupagyőzelme, szóval nagyon sokat jelent számomra."

 

Eközben Williams arról beszélt, hogy a klub akadémiáján nevelkedve gyermekkori álma válhatna valóra.

 

"Az ember mindig arról álmodik, hogy annak a klubnak a színeiben emelhet magasba egy trófeát, amelynek élete első pillanatától kezdve szurkol."

 

"Nagyon boldoggá tenne engem és a családomat is, ha ezt sikerülne elérnünk. Különleges pillanat lesz és szerencsére már a szurkolók, illetve néhány családtag is velünk lehetnek majd, szóval számomra a legtöbbet az jelentené, ha mindezt előttük sikerülne elérnünk."

 

"Ebből lendületet vehetnénk és ezt átvihetnénk a következő szezonra is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!