Csapathírek a Sheffield meccs előtt

Erik ten Hag pénteken két hét után első alkalommal állt újságírók rendelkezésére, miután csapata újra a Premier League-ben lesz érdekelt.


A Vörös Ördögök szombaton este a Bramall Lane-re látogatnak, méghozzá azzal a céllal, hogy a 2023/24-es szezonban először két egymás utáni győzelmet arassanak idegenben.

 

Paul Heckingbottom csapata a Championshipból való feljutásuk óta lejátszott 8 mérkőzésükön csak egy pontot gyűjtött, Ten Hag pedig 100 százalékos mérleggel rendelkezik az újonc csapatokkal szemben mióta leült a Manchester United kispadjára.

 

A Dél-Yorkshire-i kiruccanásról biztosan hiányozni fog majd Casemiro, aki hazájában, Brazíliában maradt a válogatott szünetet követően, miután kisebb sérülést szenvedett.

 

Azonban jó hírekkel is szolgálhatott Erik, ugyanis visszatérhet a védelembe sérüléséből Raphael Varane és Sergio Reguilon, míg Sofyan Amrabat is bevethető lesz, annak ellenére, hogy kihagyni kényszerült a marokkói válogatott mindkét mérkőzését az elmúlt napok során.

 

"Rapha Varane visszatért. Nagyon boldog vagyok, különösen a védelem tekintetében, hogy Rapha és Sergio és újra játszhat majd" - kezdte Ten Hag pénteken a MUTV-nek.

 

"Ezek természetesen nagyon jó hírek. Az csalódást jelent, hogy Casemiro megsérült, de szerencsére nincs szó súlyos dologról."

 

"Magabiztos vagyok azt illetően, hogy nagyon rövid időn belül, már a következő mérkőzésekre visszatérhet majd. De az viszont jó dolog, hogy Sofyan Amrabat bevethető lesz."

 

 

Victor Lindelöf is rendben van azt követően, hogy a svéd válogatott tagjaként szörnyű eseményt kellett átélnie.

 

A skandinávok a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében Belgiummal csaptak össze Brüsszelben, amely mérkőzést azonban félbe kellett szakítani, miután a városban egy terrorista két svéd szurkoló életét oltotta ki.

 

"Jól kezelte ezt a helyzetet. Persze nagyon kimerült az esetet követően, mert azután egész éjjel nem aludt" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Ezt követően távoztak, ő pedig visszatért, így tegnap már edzett is és kezelte a helyzetet. Együttérzünk Victorral és az áldozatokkal, illetve családjaikkal, de mi most már az előttünk álló mérkőzésre koncentrálunk, Victor pedig rendelkezik a szükséges energiával és játékra kész állapotban van."

 

A manchesteriek védelme továbbra is foghíjas, ugyanis Tyrell Malacia, Luke Shaw, Lisandro Martinez és Aaron Wan-Bissaka játékát is nélkülöznie kell a csapatnak.

 

Amadra már régebb óta nem számíthatnak sérülés miatt, de Kobbie Mainoot már több edzésen is lencse végre kapták, amint visszatért a három hónappal ezelőtt, egy Real Madrid elleni felkészülési meccsen elszenvedett sérüléséből.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sheffield United - Manchester United

Premier League, 9. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!